Lia Sampai

Lia Sampai (Barcelona, 1995)

Cantautora, actriu (Institut del Teatre, 2021) i psicòloga de formació (UAB, 2018), Lia Sampai s’endinsa en el món de la música l’any 2017 concursant en certàmens de cançó d’autor.

De manera gairebé instintiva, autodidacta, comença a compondre les seves cançons, recolzant-se en la paraula i la interpretació dels seus versos acompanyats de forma magistral per una veu amb molta personalitat i carisma.

Per compondre, s’inspira en la nova cançó i la canço francesa. Els seus referents més estimats són Raimon, Maria del Mar Bonet, Lluís Llach, Édith Piaf, Jaques Brel i Georges Brassens.

Lia Sampai puja a l’escenari per primer cop al 2017, rebent el 2n premi al Concurs de Cantautors de Ferreries. Des d’aleshores, segueix participant en certàmens i rebent reconeixements. És arrel del 1r Premi al Concurs de Cantautors d’Andorra (2018) que Lia Sampai enregistra el primer disc. Per fer-ho, comença a treballar amb el guitarrista Adrià Pagès. Publiquen La fada ignorant (2019) i comencen a fer concerts. A dia d’avui, n’han fet més de 200!

Al 2021 es consolida el projecte amb la sortida del seu segon àlbum Amagatalls de llum, que està presentant actualment.

Aquest 2022, ha guanyat el 1r premi del Certamen Internacional de Canción a Granada, i el premi Guillem d’Efak, a Mallorca. També ha publicat dos singles: Orfeu i Tornar.

Lia Sampai presentarà enguany el seu tercer disc a la Fira Mediterrània de Manresa, Un delta fràgil, on ens parlarà de les Terres de l’Ebre; bressol de les seves vivències i llavor de les seves cançons.

www.liasampai.cat